Hogeschool Windesheim

Juristen - Almere

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 30-11-2018 Functiecategorie Juridisch
Standplaats Almere Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 24 - 32 Salaris bij een fulltime dienstverband ...
Docent Recht - 24 tot 32 uur - Almere

Functieomschrijving

Ben je een ervaren enthousiaste allround  jurist met affiniteit op het gebied van ICT-recht of insolventierecht of privaatrecht of publiekrecht? Ga jij het verschil maken in het coachen en begeleiden van jong volwassenen en wil je docent worden?

In de veelzijdige functie van docent geef je samen met collega-docenten vorm en inhoud aan de colleges. Je begeleidt studenten in projecten, gedurende stages en comakers, tijdens het afstuderen en je legt bedrijfsbezoeken af. Om dit te kunnen doen, ben je goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van ICT-recht of insolventierecht of privaatrecht of publiekrecht.

Je bent in staat om leerplannen en onderwijsprogramma’s uit te voeren, die zijn afgestemd op de competenties van het beroepsprofiel. Daarnaast stimuleer je de leerprocessen van individuele en groepen studenten. Er zijn veel momenten waarin je als docent formeel en informeel met een student in gesprek bent. In je rol als coach faciliteer je het proces waarin de student niet alleen veel leert over zijn of haar toekomstige rol in het werkveld, maar ook in het ontdekken van zijn of haar eigen talenten en het reflecteren daarop. Samen met collega’s ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en vormgeving van het vak Recht binnen de opleiding. Je enthousiasmeert studenten door theorie te koppelen aan de praktijk en door aan te sluiten op een diversiteit aan leerstijlen van studenten.  Als docent ben je betrokken bij de student en het team en kunt een plezierige en innovatieve leeromgeving creëren waarin studenten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Je bent en blijft goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied en van de ontwikkelingen in het hoger onderwijs

Benieuwd wat een collega vertelt over de opleiding en haar werk? Kijk deze korte film https://youtu.be/NHhkB8iXX3c

De opleiding is een nieuwe opleiding en bestaat op dit moment bijna 4 jaar. Samen met 8 collega’s hebben wij in een korte tijd een gedegen opleiding neergezet. Komende periode werken wij hard een nieuwe Minor Cyber LAW & Security, het ontwikkelen van jaar 4 (o.a. afstuderen) en internationalisering.

Je expertise

Beschik je over een stevige dosis zelfvertrouwen, kun je jouw grenzen aangeven en weet je prioriteiten te stellen? Ben je goed in timemanagement en kun je de juiste keuzes maken tijdens drukkere periodes?  Herken jij je daarnaast in onderstaande punten?
  • Een afgeronde WO-studie op het terrein van Nederlands Recht.
  • Kennis en ervaring in de juridische beroepspraktijk van het recht en affiniteit op het gebied van ICT-recht of insolventierecht of privaatrecht of publiekrecht.
  • Ervaring of affiniteit met het doen van onderzoek binnen een juridische context vanwege de comakerships.
  • Je kunt in teamverband werken en hebt gevoel voor relationele verhoudingen.
  • Je bent in staat om een netwerk op te bouwen binnen en buiten de organisatie.
  • Je beschikt over accurate, ondernemende, innovatieve instelling.
  • Je bent bereid je te kwalificeren op didactische aspecten (Dipro en BKE). 

Windesheim als werkgever

We hebben oog voor elkaar en zijn betrokken bij de samenleving. Wij durven te vernieuwen en het bestaande ter discussie te stellen. Samen zijn we nieuwsgierig hoe het beter kan. Wij delen onze kennis en zijn gericht op samenwerken.
Onze medewerkers waarderen de persoonlijke aandacht die er voor hen is en de diversiteit en de levendige omgeving dankzij de studenten. Zij waarderen hun werk bij Windesheim gemiddeld met een cijfer 7,5.  Collega’s ervaren veel werkplezier en ook het thema leiderschap wordt hoog gewaardeerd. Onze vestiging in Almere staat middenin het bruisende centrum van Almere.

Wat wij bieden

Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en arbeidsvoorwaardenen regelingen, zoals een dertiende maand, volledige reiskostenvergoeding voor de trein of bus, een verlofregeling en een sportvergoeding. Wij bieden een uitdagende functie voor de duur van 2 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van hogeschooldocent a. Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de €3477,- en €4777,-  (conform schaal 11 van de cao hbo).  

Zo kom je met ons in contact

Solliciteer direct via de 'Solliciteer' button.

Heb je belangstelling voor deze functie?  Mw. Mr. Sonia Bagga, opleidingscoördinator van de opleiding HBO-Rechten, geeft je graag antwoord op functie-inhoudelijke vragen. Je kunt haar bereiken via s.bagga@windesheimflevoland.nl | 088 – 469 66 00.

Charissa Verhoef, adviseur recruitment, geeft je graag antwoord op overige, procedurele vragen. Ze is bereikbaar via cc.verhoef @windesheim.nl | 088-469 83 88.  

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid zal een invulling door interne medewerker de voorkeur hebben.

Wacht niet met reageren als je enthousiast bent over de functie. De functie sluit zodra er een passende kandidaat is.

Binnen 5 werkdagen geven wij een reactie op jouw sollicitatie.

Het geven van een gastcollege maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Juridisch
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Overijssel
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Charissa Verhoef
Telefoon 088-469 83 88

Vestigingsplaats

Solliciteer