Hogeschool Windesheim

Associate lector GGZ & Samenleving - 20 uur - Zwolle - Zwolle

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 19-09-2019 Functiecategorie Onderwijs / Coaching / Trainers
Standplaats Zwolle Niveau Professional
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 20 Salaris €5202 - €6631 bij fulltime aans...
Associate lector GGZ & Samenleving - 20 uur - Zwolle

Functieomschrijving

Ben je een ervaren (gepromoveerde) onderzoeker en wil je op inspirerende wijze met praktijkonderzoek bijdragen aan de verbinding tussen de ggz en het sociale domein? Ken je de kwesties uit de praktijk, heb je hart voor de positie van mensen met een psychiatrische aandoening en wil je op creatieve zoeken naar nieuwe wegen en verbindingen? En vind je ervaringsdeskundigheid hierbij onmisbaar?
Dan ben je misschien de associate lector die hogeschool Windesheim zoekt.

Als associate lector GGZ & Samenleving draag je bij aan het initiëren, aansturen en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek in afstemming met de lector. Je werkt aan actuele maatschappelijke vraagstukken op het gebied van ggz & samenleving. Je verbindt je onderzoek aan onderwijsprogramma’s voor hogere beroepsopleidingen op het gebied van de ggz en het sociaal werk. Je publiceert hierover zowel nationaal als internationaal. Ook het aanvragen van subsidies en het schrijven van onderzoeksvoorstellen behoren tot het takenpakket.

Participatie en inclusie van mensen met psychiatrische problematiek en verslaving vraagt een goede afstemming tussen cliënten, bewoners, buurten, professionals. Er is samenwerking nodig tussen professionals binnen de ggz en daarbuiten, met professionals uit wijkteams, met woonbegeleiders en klantmanagers, maar ook met naasten, buren en buurten. De huidige transities vragen wat van mensen die lijden aan psychiatrische aandoeningen en verslaving, maar ook van professionals, van bewoners en buurten.

Het lectoraat

Het lectoraat GGZ & Samenleving richt zich op het versterken van de verbinding tussen de geestelijke gezondheidszorg en het sociale domein. Het richt zich op empowerment en inclusie, maar met aandacht voor onmacht en het omgaan met tragiek en het niet-maakbare. Het lectoraat is gespecialiseerd in participatief handelingsonderzoek: er wordt met alle betrokken in de praktijk gewerkt aan praktijkvragen. We hebben op dit gebied projecten lopen in verschillende provincies in Noord-Oost Nederland en Flevoland. Praktijkverandering en kennisontwikkeling gaan in onze projecten samen op. Het lectoraat beschikt over een arts-based lab, waar resultaten kunstzinnig worden doordacht en vormgegeven in dialoog met betrokkenen. Het lectoraat richt zich op het ontwikkelen van nieuwe samenwerkingsverbanden, waarbij ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid nadrukkelijk een plaats hebben. Maar ook professionals worden beter toegerust voor hun nieuwe taken. Er wordt nadrukkelijk gewerkt vanuit een sociaal-psychiatrisch perspectief met aandacht voor de bijzondere vragen van mensen met een psychiatrische aandoening.
Het lectoraat GGZ en Samenleving van Hogeschool Windesheim bestaat uit een vaste kern van een lector, een associate lector en een aantal onderzoekers en docenten in de kenniskring. Daarnaast is er een wisselende schil.

Je expertise
  • Je hebt ervaring in het opzetten en aansturen van (onderzoeks)projecten op het gebied van de transities in de ggz;
  • Je hebt praktijkervaring in het werkveld;
  • Je bent gepromoveerd;
  • Je hebt gepubliceerd (wetenschappelijk en populair) op het terrein van de ggz en het sociale domein;
  • Je hebt actuele kennis van ontwikkelingen en beleid t.a.v. de transities en decentralisaties van de ggz in het sociale domein;
  • Je hebt ervaring met het schrijven van onderzoeksvoorstellen en het binnenhalen van financiering;
  • Je bent een netwerker en een visitekaartje voor het lectoraat en de hogeschool.

Windesheim als werkgever

Hogeschool Windesheim biedt iedereen die het in z’n mars heeft, de kans om hoger onderwijs te volgen. Dat doen we in samenspraak met bedrijven en instellingen uit de regio’s rond Zwolle en Flevoland. We bieden jongeren en professionals een eigen leerroute zodat je je ontwikkelt op het (vak)gebied dat bij je past. We hebben oog voor elkaar en zijn betrokken bij de samenleving. Wij durven te vernieuwen en het bestaande ter discussie te stellen. Samen zijn we nieuwsgierig hoe het beter kan. Wij delen onze kennis en zijn gericht op samenwerken.

Onze medewerkers waarderen de persoonlijke aandacht die er voor hen is en de diversiteit en de levendige omgeving dankzij de studenten. Zij waarderen hun werk bij Windesheim gemiddeld met een cijfer 7,5. Onze campus in Zwolle is op loopafstand van het station aan de rand van een groene wijk.

Wat wij bieden
Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en arbeidsvoorwaarden en regelingen, zoals een dertiende maand, volledige reiskostenvergoeding voor openbaar vervoer, een verlofregeling en gratis sporten voor medewerkers.
Wij bieden een uitdagende functie voor 0,5 fte, zo spoedig mogelijk, voor de duur van het lectoraat.

De functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van Associate Lector. Afhankelijk van je opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de € 5202,- en € 6631,- (conform schaal 14 van de cao hbo). Bij niet voldoen aan alle eisen kan een ontwikkelingsgericht traject worden afgesproken waarin wordt toegegroeid naar de functie.

Zo kom je met ons in contact

Neem voor vragen over deze functie contact op met lector Alie Weerman. Je kunt haar bereiken op tel. 06-57539885. Voor procedurele vragen of vragen over arbeidsvoorwaarden kun je bellen met Charissa Verhoef, recruiter. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 088- 469 8388.

Je kunt solliciteren tot en met donderdag 3 oktober via de 'Solliciteer' button.
De eerste gesprekken zijn gepland op woensdag 10 oktober in de ochtend.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Onderwijs / Coaching / Trainers
Branch(es) Onderwijs / Opleiding
Provincie(s) Overijssel
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Charissa Verhoef

Vestigingsplaats

Solliciteer